ANBI

Telefoonnummer

020-6849897

BUTTON

Lessenserie: Snel beter schrijven

Lessenserie voor leerlingen en leerkrachten met als resultaat directe vooruitgang in de schrijfvaardigheid van alle leerlingen.

Wilt u uw kinderen met meer plezier en betrokkenheid aan het schrijven krijgen? Dan is deze praktische cursus in de klas iets voor u.

Een consulent van de Stichting Taalvorming komt zes keer in uw groep met de kinderen verschillende soorten teksten schrijven. Daarbij wordt aangesloten bij de doelen voor schrijven in uw groep en bij de thema’s waarmee u bezig bent. U doet zelf met de lessen mee.

In korte nabesprekingen kunt u uw indruk geven, vragen stellen en krijgt u tips om in de tussenliggende tijd met de kinderen verder te werken. U ontvangt na afloop een praktisch overzicht van de gegeven lessen en tips om zelf door te gaan met soortgelijke didactische strategieën.

Opbrengst:

  • een stimulans krijgen om zelf meer aan het domein schrijven te gaan werken
  • ervaren docent aan het werk zien met schrijflessen
  • ideeën opdoen voor eigen toepassing
  • ontdekken wat kinderen in uw eigen groep kunnen bereiken op schrijfgebied

Uit evaluaties van leerkrachten:

– ‘Ze kunnen vrijer met elkaar praten, denken meer na over het verwoorden van teksten, verbreden hun woordenschat, er zitten zoveel kanten aan, echte meerwaarde!’

– ‘Alle leerlingen kunnen op een eenvoudige duidelijke manier een goede tekst schrijven. Kinderen die moeilijk tot schrijven komen schrijven nu wel; ze zijn enthousiast.’

– ‘Lol in schrijven, graag willen vertellen en delen van ervaringen. Gevoel van competentie.’

Meer lezen: 


Gerelateerde cursussen